The Secret of My Life........Sesungguhnya solatku, ibadahku, hidupku & matiku hanyalah kerana ALLAH Taala..

Secret of my life which will be revealed here & everyone will know who i am and what i think about them............

Tuesday, June 4, 2013

Bahagia Pasti Datang...

"Don't beg for anyone to stay in ur life, if they want to be a part of ur life..they will stay"..

Cinta itu aneh. Sukar untuk ditafsirkan. Datangnya bukan dari paksaan, perginya pula tanpa kerelaan. Cinta itu penuh mesra dengan kasih sayang. Ianya perlu dibelai dengan kelembutan bagi menyerikan lagi keindahannya. Kekasaran boleh mencipta sebuah perpisahan.

Orang yang selalu ‘tenang’ dan rasa BAHAGIA dalam hidup bukanlah kerana mereka tidak pernah berdepan dgn kegagalan, kekecewaan, kesedihan atau tidak pernah jatuh. Malah,bukan juga kerana mereka selalu bertuah,bernasib baik atau tiada stress. 
TETAPI mereka adalah orang2 yang melatih Hati untuk belajar menerima baik/buruk seadanya, menikmati pahit manis hidupnya dan selalu berusaha mencari dan mengejar rasa BAHAGIA tiap masa.

»Bagi mereka,Kebahagiaan tidak semestinya dimiliki tapi perlu dirasai.

Pastinya Hati yg Bahagia itu selalu meyakini tiap2 yg berlaku kerana kasih sayangNYA itu selalu melebihi dan tiada bertepi! (^ ~^)/’ 
Jadi, jgn bsedih tlalu lama, kejar bahagia anda!”

Jangan terlalu bersedih atas perkara yang telah berlaku kerana di hadapan sana masih ada kepayahan dan dugaan yang lebih mencabar. Kamu tidak akan mampu menghadapi sesuatu jika hanya menangis sepanjang waktu. Ingatlah, kesedihan umpama hujan, selebat manapun tetap akan berhenti juga. Tidak selamanya kamu dalam derita, akan menjelma juga sinar bahagia...
No comments:

Post a Comment